Veitvet SK tilbyr god og allsidig grunntrening for voksne og ungdom med PilatesMix og DanseMix!

DanseMix for ungdom og voksne er dansetrening i gruppe for deg som er ute etter en morsom treningsøkt til musikk. Du får introduksjon til endel grunntrinn og dansestiler, samtidig som timen vil utfordre deg på koordinasjon og enkel koreografi. Denne treningen kan tilpasses alle ferdighetsnivåer, slik at den gir passende utfordringer til både nybegynnere og deg som har trent litt dans før. (Se mer utfyllende omtale om tilbudet her: http://www.veitvet-sportsklubb.no/p/31157/dans-barnemix-og-ungdomsmix ) 


PilatesMix for voksne passer for alle som ønsker en treningstime med enkle, rolige øvelser og bevegelser. I rolig tempo får vi opp blodsirkulasjonen, får kontakt med muskulatur og kroppens kjerne i en avslappet atmosfære. Slik egner timen seg som et flott supplement til annen idrett og trening, feks ved behov for restitusjon etter annen hard trening.
På dette kurset lærer du litt om anatomi og fysiologi, grunnleggende teknikker og får en grundig innføring i hvordan de ulike øvelsene kan hjelpe deg. Du lærer hvordan du kan holde småplager borte og hvordan du kanskje kan få bukt med dem du allerede har pådratt deg. 

Disse treningstimene kan passe for både ungdom, voksne og seniorer. Ta kontakt om du lurer på om dette kan være noe for deg. 

(April 2019: På dette partiet har nå alle deltakerne grunnleggende erfaring med pilates. Av hensyn til disse vil vi kun ta inn nye som har litt erfaring med pilates fra før. Etpar ledige plasser -ta kontakt ved interesse.)  


Mer om Pilates

Hva er Pilates? Pilates er en form for styrketrening som bygger opp din indre støttemuskulatur. Øvelsene foregår i et rolig tempo og isolerer ikke bestemte muskelgrupper, men har fokus på kroppen som en helthet. Kroppskontroll og stabilitet er et viktig mål. Treningen passer for alle, uavhengig av alder, treningsgrunnlag og livssituasjon. Treningen forebygger muskel og skjelettplager og gir en balanse mellom kropp og sinn. Du vil merke endringer i kroppen etter bare få økter. 

Hva lærer du? På introkurset lærer du om anatomi og fysiologi, grunnleggende teknikk og får en grundig innføring i hvordan de ulike øvelsene kan hjelpe deg og din kropp. Du lærer hvordan du kan holde småplager borte og hvordan du kanskje kan få bukt med dem du allerede har pådratt deg. Erfaren og inspirerende instruktør som først lærer deg en oppvarmingsserie som øker din kroppsbevissthet og gjør både kropp og sinn klar for resten av øvelsene. Videre mage/rygg- ben- og armserie.

Hvilke resultater kan Pilates trening hos oss gi deg? Effektene er like mange som det er deltakere! Noen setter pris på en generell oppstramming av hele kroppen, mykere, smidigere og forlenget muskulatur, bli kvitt “vondter”, og bedret kroppsholdning. Andre synes det er ok å få tilbake arbeidslyst og energi, bedre nattesøvn, bedre balanse i kropp og sjel, følelse av kontroll både fysisk og psykisk. Effektene er som sagt mange, og erfaring viser at vi alle har forskjellig oppfatning av hva vi setter mest pris på.

Hvem passer dette for? Alle! Vår instruktør Kathrine Strand Hammond har undervist og trent Pilates med både gutter, jenter, damer og menn ifra alderen 13-70+ år, på alle nivåer, størrelser og fasonger i over 14 år. Her er det plass til alle: med og uten skader og sykdom, med og uten treningsgrunnlag. I jevnt og rolig tempo får vi opp blodsirkulasjonen, får kontakt med muskulatur og kroppens kjerne. Slik egner timen seg som et flott supplement til annen idrett og trening.

Hva trenger du? Kurset inkluderer bruk av utstyr: Matte, ball og vekter. Videre trenger du bevegelig men gjerne litt ettersittende treningstøy. Aller helst gymsokker, men vanlige bomullsokker fungerer greit i starten. Ta gjerne med et lite håndkle og vannflaske.


Praktisk info: 
Instruktør: Kathrine Strand Hammond
Oppstart og påmeldingsfrist: Torsdag 25.april
Tid og sted: 
PilatesMix for voksne, Kulturhuset Veitvet (tidl. Veitvet senter), torsdager kl. 19.00-19.55  (Kan ta inn 1-2 nye deltakere som har erfaring med pilates) 
DanseMix for ungdom og voksne, Kulturhuset Veitvet, torsdager kl 20-21.                 

Det kan forekomme mindre endringer/avvik i timeplanen. Dette vil bli opplyst i god tid. Kursene følger skoleruten.

Pris: 880 kr pr kurs frem til sommerferien. 
Årlige avgifter som kommer i tillegg: 100 kr treningsavgift til Norges Danseforbund og medlemskap i Veitvet Sportsklubb. Medlemskap i klubben koster kr. 350,- for voksne og/eller kr. 500,- for familie. Dette gir deg også tilgang til annen type trening og kurs, eksempelvis gratistilbudene yoga på tirsdager og styrkesirkel/familietrim på lørdager. 


Påmelding

Kontakt Lene K Wiberg på tlf 90 72 51 52 innen 25.april for spørsmål og påmelding. 

Kom gjerne innom for en prøvetime og prat med oss denne torsdagen før du bestemmer deg! 


                                                                                                                                 

Levert av IdrettenOnline