Veitvet SK tilbyr god og allsidig grunntrening for voksne og ungdom med PilatesMix og DanseMix!

DanseMix for ungdom og voksne er dansetrening i gruppe for deg som er ute etter en morsom treningsøkt til musikk. Du får introduksjon til endel grunntrinn og dansestiler, samtidig som timen vil utfordre deg på koordinasjon og enkel koreografi. Ingen forkunnskaper kreves. Denne treningen kan tilpasses alle ferdighetsnivåer.


PilatesMix Passer for alle som ønsker en time med enkle, rolige øvelser og bevegelser. I rolig tempo får vi opp blodsirkulasjonen, får kontakt med muskulatur og kroppens kjerne i en avslappet atmosfære. Slik egner timen seg som et flott supplement til annen idrett og trening, feks ved behov for restitusjon etter annen hard trening.
På dette introkurset lærer du litt om anatomi og fysiologi, grunnleggende teknikker og får en grundig innføring i hvordan de ulike øvelsene kan hjelpe deg. Du lærer hvordan du kan holde småplager borte og hvordan du kanskje kan få bukt med dem du allerede har pådratt deg. 

Disse treningstimene kan passe for både ungdom, voksne og seniorer. Ta kontakt om du lurer på om dette kan være noe for deg. 


Mer om Pilates

Hva er Pilates? Pilates er en form for styrketrening som bygger opp din indre støttemuskulatur. Øvelsene foregår i et rolig tempo og isolerer ikke bestemte muskelgrupper, men har fokus på kroppen som en helthet. Kroppskontroll og stabilitet er et viktig mål. Treningen passer for alle, uavhengig av alder, treningsgrunnlag og livssituasjon. Treningen forebygger muskel og skjelettplager og gir en balanse mellom kropp og sinn. Du vil merke endringer i kroppen etter bare få økter. 

Hva lærer du? På introkurset lærer du om anatomi og fysiologi, grunnleggende teknikk og får en grundig innføring i hvordan de ulike øvelsene kan hjelpe deg og din kropp. Du lærer hvordan du kan holde småplager borte og hvordan du kanskje kan få bukt med dem du allerede har pådratt deg. Erfaren og inspirerende instruktør som først lærer deg en oppvarmingsserie som øker din kroppsbevissthet og gjør både kropp og sinn klar for resten av øvelsene. Videre mage/rygg- ben- og armserie.

Hvilke resultater kan Pilates trening hos oss gi deg? Effektene er like mange som det er deltakere! Noen setter pris på en generell oppstramming av hele kroppen, mykere, smidigere og forlenget muskulatur, bli kvitt “vondter”, og bedret kroppsholdning. Andre synes det er ok å få tilbake arbeidslyst og energi, bedre nattesøvn, bedre balanse i kropp og sjel, følelse av kontroll både fysisk og psykisk. Effektene er som sagt mange, og erfaring viser at vi alle har forskjellig oppfatning av hva vi setter mest pris på.

Hvem passer dette for? Alle! Vår instruktør Kathrine Strand Hammond har undervist og trent Pilates med både gutter, jenter, damer og menn ifra alderen 13-70+ år, på alle nivåer, størrelser og fasonger i over 14 år. Her er det plass til alle: med og uten skader og sykdom, med og uten treningsgrunnlag. I jevnt og rolig tempo får vi opp blodsirkulasjonen, får kontakt med muskulatur og kroppens kjerne. Slik egner timen seg som et flott supplement til annen idrett og trening.

Hva trenger du? Kurset inkluderer bruk av utstyr: Matte, ball og vekter. Videre trenger du bevegelig men gjerne litt ettersittende treningstøy. Aller helst gymsokker, men vanlige bomullsokker fungerer greit i starten. Ta gjerne med et halvstort håndkle og vannflaske.


Praktisk info: 
Instruktør: Kathrine Strand Hammond
Oppstart: 13 ukers kurs (med valgfritt teorikurs) starter i uke 2
Tid og sted: 
PilatesMix for voksne, Kulturhuset Veitvet (tidl. Veitvet senter), torsdager kl. 19.00-19.55  AVVIK: (24.01 blir treningen erstattet med Dansemix kl 19)
DanseMix for ungdom og voksne, Kulturhuset Veitvet, torsdager kl 20-21.                        AVVIK: (24.01 blir treningen kl 19) 

Det kan forekomme mindre endringer/avvik i timeplanen. Dette vil bli opplyst i god tid. Kursene følger skoleruten og har fri i feriene

Pris: 1430 kr pr kurs for hele semesteret (13 uker, frem til påske)
I tillegg kommer klubbmedlemskap Veitvet Sportsklubb. Det koster for hele 2019  kr. 350,- for voksne og kr. 500,- for familiemedlemskap. Dette gir deg også tilgang til annen type trening og kurs. 


Påmelding: Kontakt Lene K Wiberg på tlf 90 72 51 52


                                                                                                                                 

Levert av IdrettenOnline