Veitvet SK tilbyr god og allsidig grunntrening for voksne og ungdom med PilatesMix, DanseMix og Universaltimen!

Disse timene kan passe for både ungdom og seniorer. Ta kontakt om du lurer på om dette kan være noe for deg. 

DanseMix for ungdom og voksne er dansetrening i gruppe for deg som er ute etter en morsom treningsøkt til musikk. Du får introduksjon til endel grunntrinn og dansestiler, samtidig som timen vil utfordre deg på koordinasjon og enkel koreografi. Ingen forkunnskaper kreves. Denne treningen kan tilpasses alle ferdighetsnivåer.

Universaltimen  På denne timen kan du ta ut alt! Foregår til musikk. Svært allsidig time der du trener både styrke, kondisjon, bevegelighet, spenst, koordinasjon med mer. Resultatet blir en sterk og smidig kropp! Du og kroppen din avgjør selv hvor sliten du skal bli. I starten er det aller viktigste å ha kontroll over kroppens senter, ledd og muskulatur. Så vil denne følelsen av kontroll gi deg større og større mulighet for bevegelse, intensitet og kraft. Her er mer enn 32 år med treningserfaring slått sammen i et svært variert program som vil gi deg mange aha-opplevelser i forhold til hva DIN kropp er god for pr. i dag, og så gi deg motivasjon til å trene deg opp til den forbedring du ønsker.


PilatesMix Passer for alle som ønsker en time med enkle, rolige øvelser og bevegelser. I rolig tempo får vi opp blodsirkulasjonen, får kontakt med muskulatur og kroppens kjerne til avslappende musikk og stemning. Slik egner timen seg som et flott supplement til annen idrett og trening, feks ved behov for restitusjon etter annen hard trening.
På dette introkurset lærer du litt om anatomi og fysiologi, grunnleggende teknikker og får en grundig innføring i hvordan de ulike øvelsene kan hjelpe deg. Du lærer hvordan du kan holde småplager borte og hvordan du kanskje kan få bukt med dem du allerede har pådratt deg. 


Mer om Pilates

Hva er Pilates? Pilates er en form for styrketrening som bygger opp din indre støttemuskulatur. Øvelsene foregår i et rolig tempo og isolerer ikke bestemte muskelgrupper, men har fokus på kroppen som en helthet. Kroppskontroll og stabilitet er et viktig mål. Treningen passer for alle, uavhengig av alder, treningsgrunnlag og livssituasjon. Treningen forebygger muskel og skjelettplager og gir en balanse mellom kropp og sinn. Du vil merke endringer i kroppen etter bare få økter. 

Hva lærer du? På introkurset lærer du om anatomi og fysiologi, grunnleggende teknikk og får en grundig innføring i hvordan de ulike øvelsene kan hjelpe deg og din kropp. Du lærer hvordan du kan holde småplager borte og hvordan du kanskje kan få bukt med dem du allerede har pådratt deg. Erfaren og inspirerende instruktør som først lærer deg en oppvarmingsserie som øker din kroppsbevissthet og gjør både kropp og sinn klar for resten av øvelsene. Videre mage/rygg- ben- og armserie.

Hvilke resultater kan Pilates trening hos oss gi deg? Effektene er like mange som det er deltakere! Noen setter pris på en generell oppstramming av hele kroppen, mykere, smidigere og forlenget muskulatur, bli kvitt “vondter”, og bedret kroppsholdning. Andre synes det er ok å få tilbake arbeidslyst og energi, bedre nattesøvn, bedre balanse i kropp og sjel, følelse av kontroll både fysisk og psykisk . Effektene er som sagt mange, og erfaring viser at vi alle har forskjellig oppfatning av hva vi setter mest pris på.

Hvem passer dette for? Alle! Vår instruktør Kathrine Strand Hammond har undervist og trent Pilates med både gutter, jenter, damer og menn ifra alderen 13-70+ år, på alle nivåer, størrelser og fasonger i over 14 år. Her er det plass til alle: med og uten skader og sykdom, med og uten treningsgrunnlag. I jevnt og rolig tempo får vi opp blodsirkulasjonen, får kontakt med muskulatur og kroppens kjerne. Slik egner timen seg som et flott supplement til annen idrett og trening.

Hva trenger du? Kurset inkluderer bruk av utstyr: Matte, ball og vekter. Videre trenger du bevegelig men gjerne litt ettersittende treningstøy. Aller helst gymsokker, men vanlige bomullsokker fungerer greit i starten. Ta gjerne med et halvstort håndkle og vannflaske.


Praktisk info: 

Instruktør: Kathrine Strand Hammond

Oppstart: 14 ukers kurs (med valgfritt teorikurs) starter i uke 35 

Tid og sted: 

PilatesMix, Kulturhuset Veitvet (Veitvet senter), torsdager kl. 19.00-19.55

DanseMix for ungdom og voksne, Kulturhuset Veitvet, torsdager kl 20-21.

Universaltime, Veitvet skole, tirsdager kl 18.30-19.25 (Foreløpig pauset. Ta kontakt om du vil ha beskjed når tilbudet starter igjen)

Det kan forekomme enkelte endringer/avvik i timeplanen. Vi håper å få utvidet tilbudet i 2019. 

Pris: 1540 kr pr kurs for hele semesteret (14 uker) ( I tillegg kommer klubbmedlemskap Veitvet Sportsklubb. Det koster for hele 2018  kkr. 350,- for voksne og kr. 500,- for familiemedlemskap. Gir deg også tilgang til annen type trening og kurs. )

Påmelding: Kontakt Lene K Wiberg på tlf 90 72 51 52


                                                                                                                                 

Levert av IdrettenOnline